Wat is een kortingscode?

Een kortingscode is een code die door (online) consumenten gebruikt kan worden om in aanmerking te komen van kortingen en aanbiedingen. Pas na het gebruiken of invoeren van de kortingscode heeft de korting invloed op de bestelling of reservering van de consument. De code bestaat uit een reeks letters en cijfers. Daarnaast bestaat de kortingscode in verschillende formaten, wat het voor de consument flexibel maakt om deze overal te transporteren. De door de consumenten meest gebruikte formaten van een kortingscode, ook wel couponcode genoemd, zijn: pdf-formaat, QR-code, barcode en zoveel meer. Ze ontvangen deze kortingscodes via verschillende kanalen zoals op mobiel, op tablet en op desktop. Kortingscodes kunnen ook bestaan in een papieren versie.

Er zijn meerdere soorten kortingen op de verkoop die aangeboden worden aan klanten. Deze kortingen zijn als volgt:

· Percentage Korting – Een percentage wordt vastgesteld op bepaalde goederen en diensten. Het is een vast kortingspercentage dat wordt afgetrokken bij een bepaald product/ dienst en/ of hoeveelheid.

· Vaste Euro Korting – Deze korting impliceert het voorzien van korting door een vast Euro bedrag (bv., € 5,- korting of € 20,- korting). Hierbij verlagen de verkopers de basisprijs van artikelen wanneer de consument binnen de minimum hoeveelheid koopt.

· Gratis verzending – De verkoper geeft gratis verzending als er een kortingscode wordt gebruikt of als bestellingen binnen een bepaalde periode of bedrag plaatsvinden.

Daarnaast bestaan er kortingscodes die voor een gelimiteerd termijn aangeboden worden aan de consumenten:

· Aanbieding van beperkte duur – Een aanbieding van beperkte duur is elke vorm van korting, deal, speciaal geschenk of beloning die een koper kan krijgen als hij een aankoop bij u doet gedurende een bepaalde periode.

· Beperkte beschikbaarheid – Beperkte beschikbaarheid betekent dat er niet veel goederen en/ of diensten voor die prijs of in die sectie over zijn. De korting is dus slechts geldig zolang de voorraad strekt.

 

Hoe gebruik ik de kortingscode?

1. Ga naar uw winkelwagen en reken af.

2. Bij de betaling krijgt u verschillende betaalopties. Hierbij kunt u een extra optie invoeren namelijk een kortingscode. Let op: kortingscodes kunnen bij bepaalde websites hoofdlettergevoelig zijn en/of mogen niet beschikken over spaties.

3. Voer de kortingscode in en klik op Code Implementeren.

4. U krijgt een overzicht te zien van uw bestelling en het te betalen bedrag.

5. Om uw aankoop af te ronden, klik op Doorgaan.

 

Problemen bij het invoeren van een kortingscode?

Soms ondervindt u problemen bij het invoeren van een kortingscode, u kunt een bericht krijgen dat deze is verlopen of niet wordt herkend. Als de code is verlopen, kunt u deze niet meer gebruiken. Als het niet wordt herkend, kunt u deze stappen volgen om het probleem op te lossen:

· Kortingscodes kunnen spatie gevoelig zijn. Controleer of er ergens een spatie te veel of te weinig staat.

· Kortingscodes kunnen hoofdlettergevoelig zijn. Controleer of de knop ‘Caps Lock’ niet aan staat en gebruik hoofdletters waar het nodig is.

· Controleer of u de cijfers 0/1 en de letters O/I niet door elkaar haalt.

· Lees grondig de voorwaarden van uw kortingscode.

%d bloggers liken dit: