Aanbieding!

Museon 44% korting entreekaartje nu €7.50

13.50 7.50

Ontwikkel je kennis over cultuur en wetenschap in het Museon!

Artikelnummer: 84bc6314afeb

Beschrijving

Koop online uw entreekaartje voor Museon met 44% korting bij Tripper.nl. Normaal is het toegangsbewijs voor Museon €13.50 nu maar €7.50

Ontwikkel je kennis over cultuur en wetenschap in het Museon!
Koop je tickets met [korting] korting. Geldig tot een jaar na aankoop. Direct beschikbaar. Mobiel scanbaar. Gratis toegang voor kinderen t/m 3 jaar.

Het Museon ligt in de Internationale Zone van Den Haag met belangrijke internationale instellingen en sluit aan bij Den Haag als tweede VN-stad en Stad van Vrede en Recht. Onder het motto ‘ontdek de wereld’ benadert het museum onderwerpen uit cultuur, natuur en wetenschap vanuit een geografisch perspectief. Getoond wordt hoe de mens de aarde inricht in antwoord op natuurlijke en maatschappelijke omstandigheden. Daarbij richt het Museon zich op mondiale thema’s, zoals vrede en recht, maar ook armoede, educatie en klimaat, allemaal onderwerpen die bepalend zijn voor de toekomst van onze planeet.

Tentoonstelling Ötzi the Iceman 

Maak in de tentoonstelling Ötzi the Iceman kennis met de archeologische vondst van Ötzi. In het Museon zijn goede replica’s te zien van deze ijsmummie. Ötzi werd in 1991 dood gevonden in de Alpen. Hij kreeg de naam Ötzi, naar zijn vindplaats in het Ötztal. Zijn lichaam was bij zijn vondst helemaal intact. Hij is meer dan vijfduizend jaar oud en werd gevonden met een groot deel van zijn kleding en eigendommen. 

Ötzi the Iceman is te zien van 5 okt 2019 t/m 6 sep 2020. 

Bekijk hier alle tentoonstellingen. 

Bereikbaarheid 

Vanaf Den Haag Centraal Station kan je zowel tram 16 richting Statenkwartier nemen als bus 24 richting Kijkduin. Voor beide opties moet je uitstappen bij halte ‘gemeentemuseum/Museon’. Reis je met de auto? Het is rondom het Museon mogelijk om betaald te parkeren. Dit bedraagt €1,70 per uur vanaf 13:00 uur. Het is ook mogelijk om te parkeren bij de parkeergarage van het World Forum ‘inrit A’  vanuit de Churchillaan. Je kan dan bij de kassa een uitrijkaart kopen voor €6. Plan je reis via Google Maps

De tentoonstelling in het Museon zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Per rolstoelgebruiker kan een begeleider gratis mee naar binnen. Gebruik wel de hoofdingang om het Museon te betreden en niet de achteringang, deze is namelijk niet geschikt voor rolstoelen.