Aanbieding!

Hortus botanicus Leiden 25% korting entreekaartje nu €6.00

8.00 6.00

Bezoek de botanische tuin Hortus botanicus in Leiden

Artikelnummer: f79cee2acc94 Tag:

Beschrijving

Koop online uw entreekaartje voor Hortus botanicus Leiden met 25% korting bij Tripper.nl. Normaal is het toegangsbewijs voor Hortus botanicus Leiden €8.00 nu maar €6.00

Bezoek de botanische tuin Hortus botanicus in Leiden
Koop je tickets met [korting] korting. Geldig t/m 31 maart 2021. Direct beschikbaar. Mobiel scanbaar. Gratis toegang voor kinderen t/m 3 jaar.

Kom genieten van de prachtige collecties in de tropische kassen en tuin in de oudste botanische tuin van Nederland. In 1590 gesticht door de Universiteit Leiden en in 1594 ingericht door Carolus Clusius (1526-1609) als tuin voor onderwijs en onderzoek. In deze groene schatkamer vind je zeldzame planten uit Zuidoost- en Oost-Azië, Zuid-Europa en Zuid-Afrika waarvan sommige in de natuur zelfs bijna zijn uitgestorven.

Zomertentoonstelling Van Columbus tot Mayflower 

In de zomertentoonstelling Van Columbus tot Mayflower (9 april – 26 november) ontdek je meer over de planten die lang geleden de oversteek vanuit Amerika maakten. Het kruidenboek van de Vlaamse plantkundige Rembert Dodoens (1517-1585) vormt daarbij de leidraad. Met de informatieve wandelplattegrond ontdek je de Amerikaanse planten in de tuin: van maïs, tomaat, tabak pompoen tot zonnebloem. 

In de Leidse Hortus is genoeg te ontdekken en te beleven.

Bereikbaarheid 

Hortus botanicus Leiden ligt in het centrum van Leiden. Vanaf Leiden Centraal is het ongeveer 15 minuten lopen naar de Hortus. Kom je met de auto? Je kunt de auto tegen betaling parkeren aan de singel. Vanaf het Stadsparkeerterrein Haagweg is er gratis vervoer. Een shuttlebus brengt je op verzoek tot 80 meter van de Hortus. Raadpleeg Google Maps of 9292.nl voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden.

Kijk voor meer informatie op de website van Hortus botanicus Leiden