Energie prijzen vergelijker

Energie prijzen vergelijker

Er zijn twee momenten per jaar waar het energie prijzen vergelijken aantrekkelijk zou kunnen zijn. De meeste energieaanbieders veranderen hun energie prijzen namelijk op 1 januari en 1 juli.
Of dit invloed heeft op de door jou te betalen prijs, hangt af van het contract dat je afgesloten hebt met het energiebedrijf.

Heb jij een contract met vaste energie prijzen? Dan verandert jouw tarief niet en heeft energie prijzen vergelijken pas aan het einde van jouw contract zin.
Heb je een contract met variabele energie prijzen? Dat zorgt twee maal per jaar voor een vergelijkmomentje.
Energie prijzen vergelijken kan dan namelijk zowel rond 1 januari als rond 1 juli veel kosten besparen.

Om energie prijzen vergelijken gemakkelijker te maken kun je onze vergelijker gebruiken.
Met deze vergelijker kun je simpel en snel energie prijzen vergelijken.
Door verschillende prijzen van de verschillende energiebedrijven op een rijtje te zetten weet jij zeker dat je nooit teveel betaald!
Vervolgens kun je rekening houden met jouw persoonlijke wensen.
Enkele wensen die veel mensen delen hebben we hieronder uitgewerkt.

Milieubewuste energie

Tijdens het energie prijzen vergelijken zijn er verschillende dingen waar je rekening mee kunt houden. Sommige mensen focussen zich puur op de laagste prijs, andere mensen sluiten bepaalde energiebedrijven uit, bijvoorbeeld door een slechte ervaring.
Zo kun je ook letten op milieubewuste energie. Of met andere woorden: “hoe groen is de energie die ik krijg?”.

Het wordt steeds belangrijker dat we op een verantwoordelijke manier omgaan met de wereld waarin we leven.
Het milieu is daarin een grote factor. Klimaatverandering zorgt op termijn voor veel problemen.
Daarom kun jij kiezen voor groene energie en jouw steentje bijdragen. Greenpeace geeft de energiebedrijven ‘Pure Energie’, ‘Qurrent’ en ‘om’ een 10.0, waar bedrijven als ‘E.ON’ (3.3) en ‘Robin Energie’ (4.1) een veel mindere indruk maken als het gaat om groene energie.

Energie App

Veel energiebedrijven vinden het belangrijk om transparant te opereren. Een van die bedrijven is Oxxio.
Dit bedrijf heeft eigen app ontwikkeld. Op deze app kun je allerlei informatie zien. Hoeveel gas en stroom je gebruikt, maar ook of je binnen jouw maandbedrag blijft.
Ideaal als jij graag zelf een oogje in het zeil houdt en daardoor iets wat je in de gaten kunt houden bij het energie prijzen vergelijken.

De angst om zonder stroom te komen te zitten

“Ik wil niet zonder stroom komen te zitten, dus ik durf niet zo goed over te stappen”. Dit horen wij helaas vaak. Mensen zijn bang dat er geen gebruik meer van dagelijkse apparatuur gemaakt kan worden als ze overstappen van energieleverancier. Gelukkig is deze angst ongegrond. Zodra jij overstapt van energieleverancier wordt er gezorgd dat je geen moment zonder stroom hoeft te leven, er is altijd sprake van een naadloze overgang tussen energiebedrijven.
De zorg hiervoor wordt gedragen door de energieleveranciers in samenwerking met netbeheerders.

FAQ: Maakt het uit welk energiebedrijf ik kies?

In principe leveren alle energiebedrijven goede producten en diensten, maar natuurlijk zijn er verschillen te merken. Sommige bedrijven focussen meer op klantenservice, anderen hebben groene energie of een extreem scherp tarief als hoofddoel. Dit zijn afwegingen die je zelf moet maken, wat vind jij belangrijk?

FAQ: Ik heb een contract, kan ik gewoon overstappen?

Je kunt niet zomaar je contract verbreken, hier zijn specifieke regels voor. Loopt jouw energiecontract binnen twee maanden af? Dan kun je overstappen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Stap je over terwijl je nog een energiecontract hebt met een termijn van meer dan twee maanden? Dan kan er een boete in rekening gebracht worden.

FAQ: Mijn energiecontract is net afgelopen, wat nu?

Allereerst: ontspan. Je komt nooit zonder energie te zitten! Je kunt nu je contract is afgelopen rustig je opties gaan bekijken. Energie prijzen vergelijken is een van de dingen die jouw portemonnee ten goede komt. Doordat je energiecontract is verlopen wordt deze automatisch omgezet in een contract voor onbepaalde tijd, de opzegtermijn hiervoor is maximaal één maand.
Met dit type contact kun je overstappen zonder boete.

Scroll naar boven