Aanbieding!

53% korting World Concerts nu entree maar €30.00 pp

30.00

Entreeticket Carmina Burana concert €30.00

Artikelnummer: 950fe070da4e Categorie: Tag:

Beschrijving

Entreeticket Carmina Burana concert voor maar €30.00 bij Tripper.nl

Bezoek in november het Carmina Burana concert met [korting] korting. Locaties: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Den Bosch.

Data

  • 12 november 2021 om 20:00 uur in Mainstage Brabanthallen, Den Bosch
  • 20 december 2021 om 20:00 uur World Forum Theater, Den Haag

Dirigent Raymond Janssen zorgt samen met het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ opnieuw voor een grootse uitvoering van de ‘Carmina Burana’. In 2019 trok deze concertreeks al volle zalen en verbrak alle records. Niet voor niets behoort de Carmina Burana – mede dankzij het wereldberoemde ‘O Fortuna’ – tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. Meer dan 130 musici voerden het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit en de publieke belangstelling was enorm.

Geniet van ieder moment dat geluk brengt. Deze boodschap vormt het centrale thema van de ‘Carmina Burana’, een muzikaal meesterwerk van de hand van componist Carl Orff. In de 13e eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten – als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk – het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn ‘Carmina Burana’ en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes. Mede dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting maakt dit van iedere uitvoering een intense belevenis. Het meest beroemde stuk uit de Carmina Burana is zonder twijfel ‘O Fortuna’. Het heeft anno 2021 een iconische status bereikt en is toegepast bij tientallen commercials, als basis voor hedendaagse hits en werd gebruikt bij films als Excalibur en The Doors. Dirigent Raymond Janssen presenteert tijdens zijn uitvoering van de Carmina Burana een overweldigende versie van dit spectaculaire nummer dat direct het hoogtepunt van het concert vormt.

Concert informatie 

Titel: Carmina Burana – Carl Orff

Uitvoerenden
Orkest: International Symphony Orchestra uit Lviv
Koor: Het Nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’
Dirigent: Raymond Janssen
Solisten: Mariana Bulicanu – sopraan
Valentin Roceveanu – tenor
Iordache Basilic – bariton
Eugene Kruk – Viool

Voor programma*
I Georges Bizet – Carmen Ouverture
II Camille Saint Saëns – Danse Bachanale uit de opera ‘Samson et Dalila’
III Jules Massenet – Meditation uit de opera ‘Thaïs’ Eugene Kruk – solist
IV Antonin Dvorak – Ouverture Carnival
V Myroslav Skoryk – Melody
VI Mykola Lysenko – Taras Bulba
VII Aram Khachaturian – Sabre Dance

*Wijzigingen voorprogramma onder voorbehoud.

Pauze

Carl Orff’s – Carmina Burana