Meteen naar de inhoud
Aanbieding!

50% korting Tropenmuseum nu entree maar €8.00 pp

8.00

Entreeticket Tropenmuseum in Amsterdam €8.00

Artikelnummer: 4d9d77719c14 Categorie: Tag:

Entreeticket Tropenmuseum in Amsterdam voor maar €8.00 bij Tripper.nl

Koop je tickets voor het Tropenmuseum in Amsterdam met [korting] korting. Geldig t/m 28 februari 2022. Gratis toegang voor kinderen t/m 3 jaar.

Het Tropenmuseum is een museum over wereldculturen, gevestigd in een indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, dateert uit 1926.

De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. In het Tropenmuseum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Tentoonstellingen

Things That Matter is een tentoonstelling over belangrijke dingen en het belang van dingen: voorwerpen van grote persoonlijke betekenis die tegelijkertijd nauw verbonden zijn met maatschappelijke onderwerpen van vandaag, zoals migratie en afkomst.  

In nauwe samenwerking met wetenschappers, activisten en artiesten ontstond Heden van het slavernijverleden: een tentoonstelling met discussieplatform die de verhalen van slaafgemaakten en hun nazaten centraal stelt. 

Bij de tentoonstelling What’s the Story kom je meer te weten over de koloniale geschiedenis van het museum, de wereldberoemde collectie en de architectuur van het museumgebouw.

Naast de genoemde vaste tentoonstellingen, heeft het Tropenmuseum ook wisselende tentoonstellingen. Bekijk ze hier

Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum Junior is het kindermuseum van het Tropenmuseum en het oudste kindermuseum van Nederland. Als je Tropenmuseum Junior binnenstapt, stap je in een andere wereld. Tropenmuseum Junior staat bekend om het aansprekende museumconcept (zien, aanraken, beleven en meedoen) en heeft als algemene doelstelling het stimuleren van een open blik op de wereld.

Bereikbaarheid

Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden. Reis je met het openbaar vervoer? 

Kijk voor meer informatie op de website van het Tropenmuseum.