Aanbieding!

34% korting Amsterdam Boat Cruises nu entree maar €19.50 pp

19.50

Entreeticket Havenrondvaart Amsterdam €19.50

Artikelnummer: 5b0a76a6fcb9 Categorie: Tag:

Beschrijving

Entreeticket Havenrondvaart Amsterdam voor maar €19.50 bij Tripper.nl

2 uur durende Havenrondvaart van Amsterdam Boat Cruises met [korting] korting. Geldig van 17 mei t/m 31 december 2022. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee

Stap aan boord van de nieuwe havenrondvaart van Amsterdam Boat Cruises, officieel partner van Port of Amsterdam, en wordt onderdeel van het heden, verleden en de toekomst van de Amsterdamse haven. De plek waar alles groots en meeslepend is.

Hoewel Amsterdam zich in de 17de eeuw ontwikkelde tot een belangrijke wereldhaven, wordt de basis van de huidige Europese zeehaven gelegd tijdens de opkomst van de industriële revolutie in de 19e eeuw. Het nieuwe Noordzeekanaal bood in tegenstelling tot de Zuiderzeeroute een kortere, directe verbinding met de Noordzee. Dit stimuleerde overzeese handel en daarmee ontstond de Amsterdamse havenregio, waartoe ook de zeehavens van IJmuiden (Velsen), Beverwijk en Zaanstad behoren.

Na het inschepen gaan de trossen los en leer je de 4de zeehaven van Europa kennen aan de hand van vijf generaties Amsterdammers. Hun levensloop voltrekt zich parallel aan de ontwikkeling van het gebied en maakt het avontuur menselijk en dynamisch. Alsof je er zelf bij bent!

Bij mooi weer is het genieten op het panoramadek van het schip, waar je onbelemmerd zicht heeft op de grootste cacao- en benzinehaven van de wereld, die ook rap aan het veranderen is. Bij slecht weer heb je het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar zich ook de catering bevindt.

NDSM-werf

Elke zijhaven die we passeren heeft zijn eigen unieke functionaliteit en uitstraling. Dat begint al bij het vertrekpunt aan de NDSM-werf in Amsterdam-Noord, waar al 100 jaar scheepsbouw en -reparatie plaatsvindt en nu multinational Damen Shiprepair is gehuisvest.

Circulaire industrie en energietransitie

We kijken naar de haven in zijn huidige vorm, maar blikken ook vooruit naar de tijd waarin het havengebied fossielvrij en duurzaam zal opereren. Hier wordt de ‘circulaire haven’ getoond en hoor je meer over recente en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie.

De Amsterdamse havenregio telt in totaal meer dan 800 haven gerelateerde bedrijven. Traditioneel en vooruitstrevend. Waar ooit Fords Mustang en Datsuns op de kades stonden voor Europese distributie haal je nu je elektrische Tesla op. Hier wordt straks op grote schaal waterstof opgewekt en gedistribueerd, slaan we steeds meer biobrandstoffen op in olieterminals en zetten we afval om in energie voor de Amsterdamse metropoolregio.  

Brunch Arrangement

  • Dagverse soep
  • Grove rundvleessalade
  • Diverse molenaarsbrood wit/meergranen/donker en croissants
  • Diverse vleeswaren (fricandeau, kipfilet en filet Americain)
  • Diverse kaassoorten (Old Amsterdam en jonge kaas)
  • Haring ½ met Amsterdamse uitjes
  • Amsterdamse kroket
  • Jam en cupjes met boter

Bereikbaarheid

Vanaf Amsterdam Centraal Station kun je de gratis pont naar de NDSM-werf nemen (paarse lijn, F4). Tijdens kantooruren vertrekt de pont elke 15 minuten en de overtocht duurt ± 15 minuten. Je vindt het schip naast de pontsteiger. Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden. 

Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van Amsterdam Boat Cruises. 

  • Voor de havenrondvaart met brunch, klik hier.
  • Voor de havenrondvaart zonder brunch, klik hier.