Aanbieding!

29% korting Het Spoorwegmuseum nu entree maar €12.50 pp

12.50

Entreeticket Spoorwegmuseum in Utrecht €12.50

Artikelnummer: c0bf1e9361f4 Categorie: Tag:

Beschrijving

Entreeticket Spoorwegmuseum in Utrecht voor maar €12.50 bij Tripper.nl

Koop je tickets voor het Spoorwegmuseum met [korting] korting. Geldig t/m 31 december 2022. Gratis t/m 3 jaar. Mobiel scanbaar.

Het Spoorwegmuseum in Utrecht heeft natuurlijk een prachtige collectie historische treinen. Maar wist je dat er ook een aantal bijzondere verrassingen te vinden zijn?  Stalen Monsters is een spannende attractie waarbij je een bloedstollend achtbaanritje langs levensgrote treinen en locomotieven maakt. In De Vuurproef word je meegenomen op een verrassende en spectaculaire virtuele treinreis door de spoorhistorie. Moet je echt zelf een trein besturen? In het Techlab ga je zelf aan de slag en leer je al doende alles over de techniek van de trein.

Het museum is gevestigd in het voormalige Maliebaanstation, ligt op loopafstand van de binnenstad van Utrecht en heeft een grote parkeerplaats voor de deur. Wil je jouw bezoek extra speciaal maken? Neem dan de trein naar station Utrecht Maliebaan, deze stopt midden in het museum!

Expeditie Posttrein
17 mei t/m 27 november 2022 

In de familie tentoonstelling Expeditie Posttrein ontdek je samen de avonturen van 150 jaar posttrein. Hoe komt een brief op zijn bestemming? Jarenlang speelde de trein een belangrijke rol in het postvervoer. Speciale posttreinen zorgden, vaak ’s nachts, voor het vervoer van de post. Vijfentwintig jaar geleden kwam een eind aan een tijdperk: op 16 mei 1997 maakte de posttrein in Nederland zijn laatste rit. Het Spoorwegmuseum vertelt in de tentoonstelling Expeditie Posttrein het verhaal van het vervoer van post per trein en toont een aantal prachtige posttreinen. Ga zelf op expeditie en ontdek of jij geschikt bent voor het beroep van postexpediteur.

Evenement Techlab XL
22 t/m 30 oktober 2022 (herfstvakantie regio midden en zuid)

Hoe krijgt een trein stroom? Hoe remt hij? En waarom ontsporen treinen niet steeds? Tijdens het evenement Techlab XL van het Spoorwegmuseum leer je het antwoord op al deze vragen en mag je zelf ontdekken hoe alles werkt. Er zijn op verschillende plekken in het Spoorwegmuseum verrassende, leuke en coole activiteiten en experimenten te doen rond de thema’s stoom, stroom, wielen en wrijving. Kom het zelf testen!

Regen of zonneschijn?

Een bezoek aan het Spoorwegmuseum is weersonafhankelijk. De treinen en attracties bevinden zich binnen, maar buiten is er ook van alles te zien en te doen. Wat dacht je van de speeltuin met bootjes, glijbaan en pomplorrie? De kinderen maken een ritje in de Jumbo Express, en echt waar, ouders mogen hier niet mee…

Bereikbaarheid

Het museum is gevestigd in het voormalige Maliebaanstation, ligt op loopafstand van de binnenstad van Utrecht en heeft een grote parkeerplaats voor de deur. Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden. Er kan voor €9,50 per auto een parkeerkaart gekocht worden. 

Kijk voor meer informatie op de website van het Spoorwegmuseum.