Meteen naar de inhoud
Aanbieding!

29% korting Het Spoorwegmuseum nu entree maar €12.50 pp

12.50

Entreeticket Spoorwegmuseum in Utrecht €12.50

Artikelnummer: c0bf1e9361f4 Categorie: Tag:

Entreeticket Spoorwegmuseum in Utrecht voor maar €12.50 bij Tripper.nl

Koop je tickets voor het Spoorwegmuseum met [korting] korting. Geldig t/m 31 december 2022. Gratis t/m 3 jaar. Mobiel scanbaar.

Het Spoorwegmuseum in Utrecht heeft natuurlijk een prachtige collectie historische treinen. Maar wist je dat er ook een aantal bijzondere verrassingen te vinden zijn?  Stalen Monsters is een spannende attractie waarbij je een bloedstollend achtbaanritje langs levensgrote treinen en locomotieven maakt. In De Vuurproef word je meegenomen op een verrassende en spectaculaire virtuele treinreis door de spoorhistorie. Moet je echt zelf een trein besturen? In het Techlab ga je zelf aan de slag en leer je al doende alles over de techniek van de trein.

Het museum is gevestigd in het voormalige Maliebaanstation, ligt op loopafstand van de binnenstad van Utrecht en heeft een grote parkeerplaats voor de deur. Wil je jouw bezoek extra speciaal maken? Neem dan de trein naar station Utrecht Maliebaan, deze stopt midden in het museum!

Tentoonstelling en kinderprogramma

Hoe krijg je reizigers zover de trein te nemen? Dat laat het Spoorwegmuseum zien in de tentoonstelling Spoor van Verbeelding. Prachtige affiches tonen 150 jaar spoorhistorie. Voor de kids is er een kleurrijke speurtocht met kijktips en het speciale Atelier van Verbeelding. Daar ga je aan het werk om ook zo’n mooi affiche te maken.  Het museum geeft een paar tips zodat je zelf aan de slag kan in een speciaal Atelier van Verbeelding. Deel je ontwerp en win een prijs! De tentoonstelling is tot 21 november te bezoeken.

Regen of zonneschijn?

Een bezoek aan het Spoorwegmuseum is weersonafhankelijk. De treinen en attracties bevinden zich binnen, maar buiten is er ook van alles te zien en te doen. Wat dacht je van de speeltuin met bootjes, glijbaan en pomplorrie? De kinderen maken een ritje in de Jumbo Express, en echt waar, ouders mogen hier niet mee…

Winter Station

Winter Station in het Spoorwegmuseum staat garant voor een gezellig en sfeervol dagje uit voor de hele familie. Van 25 december 2021 t/m 9 januari 2022 brengen kampvuurtjes, ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele museum in een romantische wintersfeer. Ook is er dagelijks een gevarieerd programma met allerlei leuke activiteiten voor de kinderen. Centraal staat de antieke carrousel, buiten branden de kampvuurtjes waar marshmallows geroosterd kunnen worden. Her en der in het museum kan er geknutseld worden. Verspreid door het museum zijn er horecapleintjes waar lekker eten en drinken te krijgen is. In het hele museum is rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. Kom genieten van de winter.

Bereikbaarheid

Het museum is gevestigd in het voormalige Maliebaanstation, ligt op loopafstand van de binnenstad van Utrecht en heeft een grote parkeerplaats voor de deur. Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden. Er kan voor €9,50 per auto een parkeerkaart gekocht worden. 

Kijk voor meer informatie op de website van het Spoorwegmuseum.