Aanbieding!

29% korting Amsterdam Boat Cruises nu entree maar €35.00 pp

35.00

Entreeticket rondvaart Amsterdam, inclusief bezoek Zaanse Schans €35.00

Artikelnummer: 51d17fb42339 Categorie: Tag:

Beschrijving

Entreeticket rondvaart Amsterdam, inclusief bezoek Zaanse Schans voor maar €35.00 bij Tripper.nl

Rondvaart van ca. 6 uur, inclusief bezoek Zaanse Schans met [korting] korting. De voucher is geldig t/m 31 december 2022.

In Amsterdam noord, aan de steiger van de voormalige historische NDSM werf, ligt het schip voor jou gereed. De trossen gaan los en na afvaart zit je direct op het IJ, waar we tussen de vrachtschepen en wellicht een passerend cruise schip koers zetten naar Zaandam. Je vaart onder andere door het havengebied van Amsterdam, de op één na grootste haven van Nederland. De vaartocht naar de Zaanse Schans duurt ongeveer 2 uur.

Bij mooi weer is het genieten op het panoramadek van het schip, waar je onbelemmerd zicht hebt op de grootste cacao- en benzinehaven van de wereld, Port of Amsterdam, oftewel; de haven van Amsterdam, en later heb je een prachtig mooi uitzicht over de Zaan en de Zaanse Schans. Bij slecht weer heb je het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar zich ook de catering bevindt.

Na de schutting in de Wilhelminasluis vaar je de Zaan op. Dit was vanaf 1800 het centrum van de ‘food industry’. Vooral cacao import door de Amsterdamse haven leidde tot groei en bloei van aanvankelijk kleine bedrijfjes zoals Blooker en Van Houten cacao. Maar ook grote namen zoals Verkade, Lassie, Droste, Duyvis en Bruynzeel hebben hier hun roots. De vaartocht over de Zaan door ’s wereld oudste industriegebied biedt uitzichten op oude pakhuizen en de historische fabrieken.

Er wordt afgemeerd bij de Zaanse Schans. Hier heb je 2 uur de tijd om rond te lopen en het dorp te verkennen. Wat niet veel mensen weten, is dat de Zaanse Schans een woon-werkgebied is anno 1850, wat vrij toegankelijk is om te bezoeken. Het bestaat al sinds 1961. Je treft hier de eerste kruidenierswinkel van de heer Albert Heijn. Zijn latere supermarktconcern dat uitgroeide tot Ahold heeft nog steeds zijn hoofdkantoor in Zaanstad. Verder zijn de plaatselijke molens beroemd. Je kunt er een paar bezichtigen en hun producten kopen: specerijen en mosterd.

Om 16:00 uur vaar je in 2 uur weer terug naar Amsterdam. Nadat je door de Wilhelminasluis gegaan bent, kom je uit op Zijkanaal ‘G’ en al snel zit je op ’t IJ. Hier vaar je tussen de zeescheepvaart van- en naar de Noordzee. Tenslotte meer je af in Amsterdam noord aan de steiger van de voormalige historische NDSM werf. Met het gratis NDSM pontje naast de afmeerlocatie ben je in 20 minuten aan de overkant van ’t IJ bij Amsterdam centraal. Zo heb je één dag per boot en te voet het mooie Nederlandse cultureel erfgoed in de Zaanstreek ervaren- een fantastische ervaring!

Bereikbaarheid

Vanaf Amsterdam Centraal Station kun je de gratis pont naar de NDSM-werf nemen (paarse lijn, F4). Tijdens kantooruren vertrekt de pont elke 15 minuten en de overtocht duurt ± 15 minuten. Je vindt het schip naast de pontsteiger. Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden. 

Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van Amsterdam Boat Cruises.