Uitverkoop!

26% korting Het Hunebedcentrum nu entree maar €9.95 pp

Oorspronkelijke prijs was: €13.50.Huidige prijs is: €9.95.

Entreeticket Hunebedcentrum €9.95

Artikelnummer: c0d170419692 Categorie: Tag:

Entreeticket Hunebedcentrum voor maar €9.95 bij Tripper.nl

Koop je tickets met [korting] korting. 3 maanden geldig. Gratis toegang voor kinderen t/m 3 jaar. Reserveren is niet nodig. Mobiel scanbaar.

Waan jezelf in de prehistorie, de tijd van je vroegste voorouders, in het vernieuwde Hunebedcentrum. Op steenworp afstand van het grootste hunebed liggen de verhalen voor het oprapen, kom interactief in contact met de hunebedbouwers. Ben je nieuwsgierig naar het leven van de hunebedbouwers, met deze nieuwe expositie geniet je volop. En buiten, in het Oertijdpark, sta je oog in oog met de oermens. Bezoek het grootste hunebed van Nederland, dat mag je niet missen.

In de nieuwe expositie van het Hunebedcentrum beleef je de tijd van de hunebedbouwers. Vlak bij het grootste hunebed, dat met die reusachtige stenen het topstuk van de hunebedbouwers is. Om te weten te komen hoe deze stenen in het Hondsruggebied terecht zijn gekomen en wat de mensheid met het landschap heeft gedaan, bezoek je de poort van Hondsrug UNESCO Geopark. Hier vind je de 150.000 jaar geschiedenis van het Hondsruggebied. De ijstijden, de mammoet, de eerste bewoners, je ziet het allemaal voorbij komen. Om de prehistorie echt te ervaren, bezoek je het Oertijdpark. Beleef hier in de buitenlucht de vroegste mens, ontdek grafheuvels en veenwegen voordat je het prehistorische dorp in wandelt. Hier zijn in de schoolvakanties oermensen aanwezig, die je onderdompelen in hun eenvoudige bestaan. Laat de vonk overslaan, zie hoe je vuursteen bewerkt en ruik de geur van prehistorisch koken. Bezoek tot slot ook de grootste keientuin van Nederland.

Topstukken 

Op het terrein van het Hunebedcentrum zijn een aantal topstukken van de Nederlandse geschiedenis te bewonderen. Het grootste hunebed van Nederland is uiteraard het belangrijkste topstuk. Het is het oudste monument van Nederland en niet voor niets begint het geschiedenisonderwijs in Nederland met dit onderwerp.

Andere topstukken die je niet mag missen zijn het huis van een hunebedbouwersfamilie, de akkers waarmee ze hun graan en andere gewassen verbouwden, de trechterbeker en de geslepen bijl. Uiteraard is er veel meer te zien in het Hunebedcentrum maar deze 5 topstukken moet je zeker hebben gezien.

Drenthe is uitgeroepen tot de oerprovincie van Nederland. Om deze oerwereld te ontdekken mag een bezoek aan het Hunebedcentrum niet ontbreken. Ontdek Drenthe en begin bij het Hunebedcentrum. 

Oktober Kindermaand 

Tijdens Oktober Kindermaand krijgen kinderen t/m 12 jaar gratis toegang in de weekenddagen van oktober.

Data:

  • 1 oktober
  • 7 oktober
  • 8 oktober
  • 14 oktober
  • 15 oktober
  • 21 oktober
  • 22 oktober
  • 28 oktober
  • 29 oktober

Bereikbaarheid

Het Hunebedcentrum ligt in het Drentse plaatsje Borger in het schitterende Hondsruggebied. Raadpleeg Google Maps voor de exacte route en de actuele vertrek- en reistijden.

Kijk voor meer informatie op de website van het Hunebedcentrum. 

Scroll naar boven